divendres, 2 de gener del 2009

Grosske i la festa de l'Estendard (que no Estandart)

Altra vegada, l’espanyolisme ‘progre’ torna a carregar contra els moviments socials. El senyor Grosske, un home ple de contradiccions, encapçala avui aquesta càrrega. Al seu bloc es caga en la manifestació que té lloc cada 30 de desembre per reivindicar el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans. Un poble oprimit, com Palestina, senyor Grosske. Diu el d’Esquerra Unida (o era Izquierda Unida?) que s’està intentant convocar, des de les institucions, minuts de silenci pel poble palestí. I no hi és el seu partit en aquestes institucions? No hauria de ser tan difícil.

Anam per feina. Si bé l’any passat un dels regidors més polèmics de Cort assistí amb el BLOC a la manifestació, enguany, deixant entreveure la situació d’aquesta coalició, no tan sols no hi va anar sinó que la rebutja.

Inicia en Grosske la festa de l’Estendard, diu, amb un mocador palestí. No li he vist mai amb un de posat. Supòs que haurà aprofitat aquesta ocasió per fer una mica més el punki provocador, com sol fer. Per què aquestes ànsies de crear-se més enemics? i no només fora del seu partit.

El nostre protagonista relaciona ERC amb Maulets (s’escriu amb majúscula, senyor Grosske). Un polític que ocupa un càrrec públic hauria de saber diferenciar entre ERC i l’Esquerra Independentista. Però bé, també hauria de saber escriure correctament el català i saber diferenciar entre ‘hem’ i ‘em’... res, un detall que em crida l’atenció.

Diu que la manifestació ha agafat un to exclusivament independentista. Senyor regidor, una mica d’història: aquesta mobilització fa uns 20 anys que es celebra amb aquest caire. En les primeres convocatòries fou l’MDT qui la va promoure. Des de llavors ençà, sempre s’ha apostat per consignes independentistes o autodeterministes. També anomena Grosske ‘novetat’ al fet d’haver-se cremat una bandera espanyola. L’any passat això també succeí. No sé perquè s’ha alarmat tothom si ja es sabia això. O és que enguany els espanyolets progres estan més crescuts amb la victòria de ZP? o és que l’any passat, com el Pacte just havia començat, encara tot era de color de rosa?

El gran defensor del transport públic i del carril bici, Eberhard Grosske, diu que els cartells que ha fet Maulets on es veu la cara d’Aina Calvo amb el lema ‘Repressora’, són ‘xorras’. Idò també és ‘xorra’ que et multin per pintar un carril bici en el context d’una acció simbòlic on es demanen més infraestructures d’aquest tipus. Una multa que prové de l’Ajuntament de Palma. 410 euros de multa per pintar un carril bici. Què ‘xorra’...

Pel que fa a l’ofrena floral, no s’insultà a ningú. Enguany els amics del senyor Grosske, és a dir els partits del Pacte i altres forces ‘democràtiques’ com el Círculo Balear s’ho manegaren bé. Es va fer l’ofrena ràpidament i a les 20.15h ja no quedava ningú a qui insultar. L’hora en què tots els ‘grupos radicales’ arribaren a la Plaça del mal nom o Plaça d’Espanya per a vostè, senyor Grosske. Almanco quan governava el PP, no canviaven l’hora per defugir de les crítiques (com l’any passat) o no es piraven de seguida com enguany per no rebre xiulets ‘deplorables’.

També dir-li, senyor Grosske, que la Policia espanyola va intimidar i amenaçar un al·lot de 14 anys que es dirigia amb una estelada a la Plaça del mal nom. Recordar-li que aquest cos repressor està sota control de Ramon Socias del PSOE, partit amb el qual vostè té molts acords de Govern. Per tant, vostè és còmplice d’això. D’això i de la repressió patida fa poc a Ciutat on la Poli espanyola va carregar contra una trentena de joves per concentrar-se contra la monarquia. Després de prohibir la concentració i carregar contra el jovent provocant contusionats, el seu amic Socias va enviar dues multetes de 300 euros cadascuna als dos joves que havien notificat la concentració a Delegació del Govern.

Què hi té a dir vostè, senyor Grosske?

Res més. Aquí un servidor que s’ha menjat bastants marrons per culpa, en part, de la mala gestió d’en Grosske a l’afer de l’alberg d’es Molinar. Em sap greu arribar a aquest punt però hi ha coses que, tant a nivell individual com a polític no puc consentir. Esper que les noves generacions foragitin aquest espanyolisme i aquesta xuleria de dins Esquerra Unida; un partit on hi tenc molt bons amics.



Bon any nou a totes i visca la terra!