dilluns, 8 de desembre del 2014

MÉS del mateix

Si MÉS tenia una possibilitat d’esdevenir segona força a les illes, aquesta ha estat esquarterada definitivament aquest cap de setmana. No tan sols això, sinó que s’ha evidenciat que hi ha persones en aquesta terra que no serveixen per a la política institucional. Que MÉS no és ni -el que és pitjor- aspira a ser un autèntic instrument popular. S’ha evidenciat, i això no vol dir que no ho sabéssim, que MÉS és una coalició, una coalició dels mateixos partits de sempre, liderats pels mateixos ineptes de sempre. Els mateixos de son Espases, els mateixos que governaren amb el PSOE, els mateixos que fa anys que viuen de la política.

I tot això ho dic emprenyat perquè pens en la gent desnonada, a l’atur, sense papers, sense menjar. Pens els atacs a llengua, cultura, identitat, sanitat, territori, drets socials i cívics. Pens en la gent que rebat el govern des de carrers, aules, llocs de feina, entitats, col•lectius i associacions. Aquesta és la meva gent, la gent que està a l’alçada del moment històric que vivim.

Però llevant pes a l’assumpte, potser sols resta dir que la cosa no és tan greu. Que sols electoralment estarem igual de fotuts que sempre. En els altres fronts, estam més forts que mai. I que dels errors dels altres també n’hem d’aprendre. Serà impossible articular un front institucional popular, compromès i arrelat si les coses no es fan des de baix i en horitzontal. Llàstima que les eleccions són el mes de maig i ja no hi serem a temps.