dilluns, 20 d’abril de 2009

El feixisme i l’Estat espanyol

En el mateix dia en què la Coordinadora Antifacista de Madrid denuncia la relació entre els grups neonazis i la policia espanyola, fullejo el Diario de Mallorca i llegesc, impotent, que insultar, amenaçar i llençar botelles a uns magribins només costa 400 euros de multa. Menys que fer una pintada a una paret abandonada demanant la llibertat d’aquest país.

Del cas de Madrid no importa dir res, el vídeo xerra per si sol. Del cas de Son Rapinya sí que cal aprofundir. Més que res perquè no hi ha cap organització antifeixista potent que s’encarregui d’aquestes coses a Mallorca.

El dia de la Hispanidad dos joves (dels quals no se’n dóna més informació) de Son Rapinya agredeixen verbalment i promulguen consignes feixistes contra dues magribines. Després, les amenacen. La família magribina crida a la policia i aquesta intercepta els dos joves a un bar de la zona. Aquesta és la impunitat amb la que actuen aquesta gent. Potser estaven a una coneguda ‘taverna’ de la zona on s’hi concentren molts aficionats a cert equip de futbol i on s’hi configura el petit grupuscle nazi de Palma.

Després d’identificar-los, la policia se’n va. És llavors quan els dos individus tornen al lloc dels fets i llencen dues botelles (les que anteriorment s’haurien begut celebrant el ‘día de la raza) contra una finestra de la casa dels magribins. Això s’hagués pogut evitar si s’hagués detingut a aquests joves. Per ventura ja sabien que no els passaria res.

400 euros de multa i 400 metres d’allunyament de la família magribina durant 6 mesos. D’aquí 6 mesos tornarà a ser 12 d’octubre.

1 comentari:

pep d'inca ha dit...

Brillant article!!