dimarts, 21 d’abril del 2009

Son Mosson a terra. Cort negligent.


Espanya, a través del seu organisme de control d'aeroports i el seu prepotent president Nemesio Suárez, ha tornat a atacar el patrimoni mallorquí.

Les cases de Son Mosson han estat esbucades amb total despreci. Recordareu aquesta construcció a l'esquerra de l'autopista just a la sortida de l'aeroport de Son Sant Joan. A la reraguarda d'es Carnatge. Un edifici preciós, una casa mallorquina de finals del segle XIX. Un símbol de la vida rural a la perifèria de Palma.

AENA no ha donat explicacions. Ni tan sols ha mostrat públicament els informes de perillositat que, segons Suárez, feien les cases un risc per als avions. Han estat volant avions durant quaranta anys allà i mai ha passat res. Fins i tot els pilots asseguren que no hi ha cap obstacle a l'hora d'aterrar a Palma.

Feia temps que Cort ho sabia i ha tengut temps de sobres per actuar. Però no ho ha fet. Això requeria una dura feina i molta insistència i no demanar ajornaments de demolició per 'estudiar'. Altra vegada es veu com aquest govern és el govern de 'ho estam estudiant'. Ara el que queda per estudiar són les runes. Unes runes com les del Pont des Tren de Palma.