diumenge, 11 de gener del 2009

Ja són aquí les festes patronals de Palma


Als pobles, dies abans de què les festes arribin, ja es poden palpar a l'ambient les ganes d'engalanar els carrers, de ballar-hi, de fer activitats, de trobar-se amb els conciutadans,...

A Palma, no obstant, la cosa és més freda. Veiem un exemple més de com s'accentua la diferència entre ciutat i part forana; sobretot a mesura que creix la població de la capital insular.

La gent de ciutat és tímida, amb poca iniciativa; fins i tot desprecia la vida de carrer més enllà de fer botellot cada cap de setmana (Botell-on o Botell-off?).

Un grup de gent provinent dels moviments socials palmesans han estat treballant aquests darrers mesos en fer unes festes de Sant Sebastià participatives, horitzontals, democràtiques, reivindicatives,... populars! D'aquesta gent nasqué la Coordinadora de Festes Populars i, per tant, les Festes de Ciutat 2009, a ritme de revolta.

Podeu trobar els cartells i la informació a http://lafestapopular.balearweb.net/ i també a molts punts de la ciutat on s'han penjat. Ja sabeu que, quan es tenen pocs mitjans, s'ha de fer difusió per tots els mitjans possibles i sortir en nits fredes a encartellar Palma.

Quan es tenen molts mitjans i doblers, hi ha la possibilitat de fer arribar el programa a molta gent. En escriure aquest article estam acabant l'11 de gener. A hores d'ara encara no tenc cap informació de les festes de Sant Sebastià que organitza l'Ajuntament de Palma.

Quan el PP governava rebia el llibret de les festes (no populars tot i que així es digui el partit) a casa dues setmanes abans. A veure si s'espavilen, idò, els de les regidories pertinents. Faré valoració de tot en acabar les festes de Ciutat. Ara toca gaudir.
Que visca la festa popular i enhorabona a la CFP!