divendres, 17 de desembre del 2010

Per destruir, cal ignorar

L’altre dia feia zapping i, com que el meu receptor de TDT sintonitza quan vol els canals principatins, vaig acabar en una tertúlia de Canal 4. Hi eren convidats en Joan Lladó, president d’Esquerra-Illes; una representant de l’STEI-i, el portaveu d’un partit sense cap tipus de representació al nostre país i el president d’un grupuscle d’extrema dreta que, per cert, ja té nova seu amb una balconada plena de temptadors vidres.

Es va parlar, com no, de llengua. Uns defensaven un model lingüístic integrador i que garanteixi l’aprenentatge del català a tot l’alumnat. Els altres apostaven per la divisió i l’odi envers els mallorquins. Ho feien en castellà.

La meva crítica no és per a aquests darrers sinó pel company Lladó i la companya de l’STEI-i. Crec que ningú hauria d’anar a tertúlies amb feixistes i gent que no té cap implantació. És posar-se al seu nivell i no hi estam. Donar-los discussió significa que acceptam el seu discurs mancat d’arguments. En definitiva, és atribuir-los una importància que no tenen; dotar-los de veu. Com digué Durruti, i perdonau per la típica cita, ‘al feixisme no se’l discuteix, se’l destrueix” i per aconseguir-ho, cal ignorar-lo.

diumenge, 12 de desembre del 2010

Mediterra, una nova edició d'Embalum

Embalum és un projecte musical personal, dadaísta, imperfecte. Mediterra (amb accent a la segona e) és un recull de deu cançons. No puc dir massa més. Ho podeu escoltar a www.myspace.com/embalum