diumenge, 21 d’agost de 2011

Desencartellada!

Enguany un grup de joves amb les butxaques plenes d’il·lusió ens trobàrem per organitzar festes al Molinar. Sense cap pretensió més que fer créixer el programa que totes les entitats del barri configuren per a dinamitzar-lo i no perdre la tradició en aquestes contrades de la badia de Palma. Vam crear una comissió la qual anomenàrem ‘Molinamdefesta’ i, amb els doblers que alguns (en temps de crisi ‘no s’han de fer festes’) comerços ens van donar, vam organitzar una sèrie d’actes. Vam recuperar la gimcana pels infants; vam crear la vetllada ‘Molinar tropical’, amb mojitos naturals i música caribenya, arran de mar i, finalment, vam fer una cercavila amb sopar i glosada a la fresca. Per donar a conèixer això, vam fer dos-cents cartells (blanc i negre en din a-4) i se’n van aferrar per comerços i pel barri, ben igual com havien fet les altres entitats.

I festes passades, coques menjades reb una telefonada de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palma (consistori del qual depèn el Molinar). Curiosament em telefonen el dia en què esclata l’operació anticorrupció a EMAYA. No sé qui els havia donat el meu telèfon ni perquè em telefonaven a jo. Supòs que el van treure de les nombroses fulles de sol·licitud que vam emplenar per demanar tan sols un punt de corrent que, després d’una desena de gestions, no ens van saber oferir.

Seguim. Molt educadament una al·lota m’informa que hi ha cartells penjats pel Molinar, anunciant el programa de festes de la nostra comissió ‘Molinamdefesta’. Li confirm que n’estic assabentat. Llavors em convida a llevar-los tots ja que sinó, hauran de denunciar-nos perquè estam ‘embrutant el mobiliari públic’ (faroles i casetes de corrent elèctrica). Molt educadament jo també, li faig saber que no han de passar pena, que els llevarem...no fos cas que hi hagués una epidèmia per mor d’alguna reacció estranya de la cel·lulosa que, en contacte amb l’aire humit de la badia, acabàs amb la bona salut dels moliners i molineres.

A partir d’aquí, m’agradaria convidar a la regidoria de Medi Ambient i a tot el consistori palmesà, Mateo Isern inclòs, a fer una volteta per les barriades de Ciutat, en especial les més perifèriques. Potser es trobaran descampats plens de rates, parets seques antigues plenes de fems i males herbes, carrers amb olor a orina d’éssers bípedes i, perquè no dir-ho, cartells del seu partit que ‘embruten’ el carrer d’ençà la segona quinzena de maig.

4 comentaris:

J Ribas ha dit...

Zasca. M'ha agradat, Marcel. No poder venir a la glosada va ser una putada, però el que heu fet té motl de mèrit. Una aferrada per tu, na Mariona i la resta d'implicats. I a en Mateo i companyia... bé, val més no treure es tema a rotlo...

Dessmond ha dit...

S'ha d'estar molt penjat per anar a cercar-vos les pessigolles d'aquesta forma. S'ha d'estar entre malalt, tarat i molt aborrit per anar tocant el vora-viu al personal.
Ara, això té pinta de ser un funcionari, més que cap altra cosa. N'hi ha molts que han de justificar la cadira, de la forma que sia.

Bosquimonos en Pleamar ha dit...

Qué fuerte!!
Perdón, pero es que me he quedado sin palabras!!
Una felicitación por la iniciativa de dinamización hubiese estado bien...

Francesc Aparicio ha dit...

Molt bo, Marcel. Va ser una molt bona iniciativa la vostra. Visca la república independent del Molinar!