dimarts, 4 de gener del 2011

En suport a Pinyol Vermell

Pinyol Vermell és una associació cultural formada per un bon grapat de joves de sa Pobla. Des de fa cinc anys fan feina per la dinamització del jovent pobler, per la recuperació de la nostra cultura i per construir una societat més justa. Ho han fet editant llibres de receptes de cuina, muntant concerts de grups en català, posant en marxa tallers de costums tradicionals, convocant manifestacions solidàries amb pobles del món i un llarg etcètera d'activitats variades i amb una gran assistència.

En motiu de la Diada de Mallorca, sempre han dut a terme jornades molt completes per commemorar aquesta festa. El passat 29 de desembre el cartell era d'allò més complet. Tot un dia d'actes. El matí començarem amb la representació del poema 'la Colcada', de Pere Alcàntara. La cantant Miquela Lladó l'havia d'interpretar encara que finalment no fou possible. L'horabaixa, es va fer una xerrada antirepressiva a càrrec de tres ponents de moviments socials d'arreu dels Països Catalans. Ja de vespre, el teatre de sa Congregació s'omplí a vessar amb les actuacions de Biel Majoral, Tomeu Caldentey i Taverners. Tot això, acompanyat de dues exposicions i una degustació de productes de la terra.

Però la premsa, de tot això, sols n'ha destacat una cosa. Una de les conferenciants havia estat a la presó per presumpta col·laboració amb ETA. Laura Riera no va anar a sa Pobla a parlar de la banda armada, ni tan sols en va fer menció. Laura Riera va parlar com a Laura Riera; com una persona ja ha 'pagat el seu deute amb la societat', com dirien des de les clavegueres de l'Estat espanyol.

Quin problema té, doncs, el batle de sa Pobla? amb quins arguments decideix unilateralment retirar la subvenció al jovent del seu poble? és vergonyós que la màxima autoritat d'un municipi cedeixi a presions mediàtiques i de l'oposició. Una oposició que, com han recordat els joves de Pinyol Vermell, no és un exemple a seguir si parlam de condemnar la violència. Senyor Comas, senyors del PP de sa Pobla i senyors de la premsa groga: no ens feu caure en el debat estèril i típic de condemnar o no la violència. Aquest no és el debat. El debat que s'hauria d'encentar és sobre la manipulació informativa, la repressió mediàtica i la criminalització dels moviments socials. Tot per garantir el seu sistema podrit i la seva Espanya carcellera.

A partir d'aquí, donar l'enhorabona a Pinyol Vermell per la seva gran tasca i encoratjar-los a continuar-la. Endavant amb la lluita juvenil des dels municipis! endavant amb Pinyol Vermell i la feina per la cultura, el territori i els drets de les persones!

PD: L'estiu de 2009, Mario Conde va ser pregoner de Caimari