divendres, 13 de desembre del 2013

Petits comentaris recents

13.12.2013. S'anuncia la consulta al Principat.
Abans de l'eufòria, aturem-nos un poc a pensar què suposa tot el que va succeint a la resta del territori a cada passa que fa el procés al Principat. Cada vegada que es fa un gest a Barcelona, potser Mallorca recula institucionalment. La tempesta antimallorquina de Bauzá i companyia és més forta com més gran és l'independentisme a la comunitat autònoma de Catalunya.

S'ha d'avançar cap a la consulta però també cap a la construcció nacional. En aquest sentit, potser abans de publicar certs artells eufòrics, hauríem (alguns sectors del meu moviment, l'EI) de (seguir) fent pedagogia i construint la nació completa, independentment dels titulars de premsa. 

Això, evidentment, en cas que creiem realment en un projecte d'abast nacional. 


06.12.2013. Dia de la Constitució espanyolaAvui és dia per recordar totes aquelles persones que no van acceptar, no accepten ni acceptaran mai el pacte entre franquistes i traïdors.

Jo, ni la vaig poder votar ni la votaria mai.

La Constitució espanyola és antidemocràtica, il·legítima per a les nacions oprimides de l'estat i insultant per a les víctimes de la dictadura. 



26.09.2013. Abans de la gran manifestació en suport als mestresAmb les seves putrefactes ofertes de negociació, que no són més que un intent de dissuadir la vaga i la gran manifestació de diumenge, l'únic que aconsegueixen és fer més gran l'odi que sentim envers el govern etnocida i espanyolista. 

Passi el que passi, diumenge ha de ser molt gran. S'ha de retre homenatge al col·lectiu de docents que dóna un exemple de dignitat, d'assemblearisme i de compromís dels més convincents que s'han vist mai en aquestes illes de la calma.

Des de la resta del país estam amb vosaltres. Heu de saber que s'estan organitzant desenes d'actes arreu del Principat i del País Valencià. Diumenge serem a la plaça de sant Jaume de Barcelona a la mateixa hora que vosaltres a Palma. Que el mapa dels Països Catalans es dibuixa ara amb el llapis de la solidaritat.

Insistesc: és hora de somriure, guanyarem!