dijous, 10 de març de 2011

La festa que ens cal

Els mallorquins i mallorquines som éssers festius. Ens agrada rodolar pels pobles, conèixer gent, gaudir d’un bon concert, d’unes copes a qualsevol taverna...
La festa és objecte de culte i aglutina universos personals. D’una bona vetllada en poden arribar a sorgir idees brillants, mirar el futur amb més optimisme, projectes més engrescadors que l’esdeveniment present.

No es pot entendre festa sense joventut. No es pot entendre una cultura sense festa. No es pot entendre un país sense cultura i no es pot entendre una cultura sense uns joves que la promoguin.

La festa serveix en moltes ocasions per reivindicar, per mostrar la disconformitat amb allò que no ens agrada. Les festes populars d'arrel tradicional són actes on elements com la sàtira o la denúncia socials hi són ben presents. També ens serveix la festa per celebrar que tenim uns anhels col·lectius.

La festa que ens cal és aquesta. Aquella on, a més d'entaular converses amb l'al·lota dels ulls interessants, amb el nostre ídol local o amb aquell friki que fa temps que vols saludar i contar quatre acudits, sapiguem proclamar-ne el seu esperit més rebel, allunyat de qualsevol sectarisme.

Això és Mallorcafestajove, la nova campanya que acaben de presentar Joves de Mallorca per la Llengua. Una iniciativa plena d'il·lusió, de companyonia entre entitats, de construïr un país on ens puguem emmirallar. Tot a través d'un seguit de convocatòries plenes d'activitats. Durant gairebé un mes, els caps de setmana tenim, totes i tots, una cita al Molinar, sa Pobla, Esporles i Manacor. Ens hi trobam!